MAILA kontakt@upaya.se för att kostnadsfritt få hem UPAYA - Vi måste tyvärr meddela att produkten kommer sluta säljas.

Vad innehåller upaya nu?

UPAYA NU är en 100% organisk blandning av sju extrakt från traditionella växter med lång historia av användning inom olika läkekonster och som är mycket populära på apotek runt om i världen än idag!

Bläddra ner på sidan för att läsa mer om dessa växter och hur de har använts under människans historia av olika civilisationer sedan tusentals år tillbaka.

bacopa monnieri

Bacopa Monnieri är en ört med ursprung i Sydostasien och Indien som har använts inom den flera tusen år gamla indiska läkekonsten ayurveda. Bacopa Monnieri, även kallad Brahmi, nämns i tidiga ayurveda-texter och användes för att förbättra minnet, bland annat i syfte att underlätta memorering av längre texter. Örten sägs även kunna förbättra hjärnans funktion och kognition samt reducera stress och minska ångest.

ASHWAGANDHA

Indisk ginseng (Withania somnifera)

Ashwagandha är en annan framstående växt inom läkekonsten Ayurveda och benämns ofta som “Prinsen av Ayurveda”. Historiskt har den använts i syfte att öka kroppens uthållighet, motståndskraft och styrka. Idag används den främst för att motverka stress och utmattning, en effekt som verkar uppstå genom en positiv inverkan på stresshormonet kortisol. Denna adaptogen påstås även hjälpa till att bekämpa symtom på ångest och depression.

CAT'S CLAW

Kattklo-unkaria (Uncaria tomentosa)

Cat’s Claw, kattklo eller Uncaria tomentosa, en annan populär ört som används inom Ayurveda, har sitt ursprung i den peruanska djungeln och växer naturligt i Amazonas regnskog. Den har använts av urbefolkningen i över 2000 år för dess läkande egenskaper. Örten berättas om i stor utbredning för dess kännetecken och holistiska egenskaper.

LION'S MANE MUSHROOM

Igelkottstaggsvamp (Hericium erinaceus)

Denna svamp har använts i tusentals år av buddhistiska munkar för att öka deras förmåga att fokusera under meditation. Den kan också ätas och har använts inom traditionell medicin för att förbättra minnet och hjärnans generella hälsa. Idag används den i utsträckning för att öka koncentrationsförmåga och närvaro.

RHODIOLA ROSEA

Rosenrot (Rhodiola rosea)

Rhodiola Rosea, eller Rosenrot - är en ört som länge använts i Sverige inom traditionell medicin. Rosenrot var en folklig och mycket omtyckt ört bland vikingarna i norden, som använde den som källa till energi och styrka. Dokumentation av örten går från historiska läkaren Dioscorides till Carl von Linné som under 1700-talet skrev om Rodiola Rosea’s egenskaper i sin Materia Medica. Örten är mycket omtalad än idag och används för sin positiva verkan på humör och stress. Studier tyder på att rosenrot även kan ha en positiv inverkan på ångest och depression.

MACA

Maca (Lepidium meyenii)

Maca är en rotväxt från Peru som växer i Anderna på 4000 meters höjd och den kallas ibland för peruansk eller amazonas ginseng, tack vare dess uppiggande effekt. I Peru användes den i tusentals år av inkafolket för att ge dem energi inför fysiska aktiviteter. Maca är särskilt populär bland idrottare runt om i världen för sitt positiva bidrag till fysisk prestation och återhämtning.

L-THEANINE

L-Teanin

L-Theanine är en aminosyra som utvinns från teplantan Camellia sinensis. Grönt te innehåller rikliga mängder av denna aminosyra med en dokumenterat avslappnande effekt som skulle kunna hjälpa mot stress. L-Theanine sägs även ge ökat mentalt fokus och förbättrad kognitionsförmåga.